Angst voor honden?

Heb jij of je kind last van angst voor honden?

Veel mensen hebben honden, dit maakt het lastig om een wandeling te maken zonder een hond tegen te komen. Een angst voor honden kan dan ook een grote invloed hebben op je bewegingsvrijheid. Op die manier kan het een grote invloed hebben op je leven. Bij het Paradepaardje hebben zich al een aantal kinderen aangemeld met hondenangst. We hebben dan ook een mooie manier gevonden om deze kinderen te ondersteunen in het overkomen van deze angst. Wat zijn de verschillende onderdelen van dit proces?
  • Leren lezen van de lichaamstaal van de hond. Dit maakt het gedrag van de hond leesbaar en hierdoor minder onverwacht en onbegrijpelijk.
  • Training van de hond. Hierdoor wordt ervaren dat het gedrag en de bewegingen van de hond enigszins controleerbaar zijn.
  • Spelen met de hond. In het spel komen de twee aspecten hierboven samen. Door plezier te ervaren samen met de hond wordt er een band opgebouwd tussen kind en dier.

Angst voor honden, hoe ziet het traject eruit?

In het doorlopen van dit traject zijn de grenzen van het kind heel belangrijk. Het kind wordt uitgenodigd zijn of haar grenzen duidelijk aan te geven. Op deze manier zorgen we voor een veilige omgeving waarin het kind geleidelijk zelf stapjes kan zetten in het overkomen van de angst. Het tempo van het kind is hierin leidend.
Uiteraard spelen de paarden ook een rol. Zo dienen de paarden als een soort brug tussen het kind en de hond. Het paard is aanwezig als supporter als het kind stappen aan het zetten is die wellicht spannend zijn. Zo kan de hond net als het paard geborsteld worden. Ook kan het paard de scheidsrechter zijn in een spel wat het kind met de hond speelt. Wil je meer weten of eens vrijblijvend kennismaken?