De dieren

Onze paarden en honden

Bij het Paradepaardje werken we met vijf paarden, een hond en een kat. Deze zijn allemaal van Alexandra. We kennen de paarden goed en blijven ze met een team professionals trainen. Het welzijn van de paarden is zeer van belang en er wordt veel waarde aan gehecht om de paarden gezond en tevreden te houden. Er wordt daarom gekeken naar een de fysieke en psychische gezondheid van de dieren op een natuurlijke wijze. Het voer, de beweging, de aandacht en de behandelingen worden afgesteld op de dieren. Er wordt met de paarden gewerkt vanuit de Natural Horsemanship (Parelli).

Frutske

Frutske

Frutske is ons zeer brave Fjordenpaard. Ideaal voor de therapie onder het zadel. Hij is verkeersmak en kijkt niet snel ergens van op of om. Hij heeft al jaren ervaring met het begeleiden van kinderen en hij blijft er plezier in hebben. Zelfs met de jongste kinderen loopt hij braaf aan een halstertouwtje mee de wei uit. Ook voor coaching is hij goed in te zetten. Zijn signalen zijn iets subtieler maar dat is omdat hij een vrij introvert paardje is.

Rocco

Rocco

Rocco is een stoer paard die niet over zich heen laat lopen. Door zijn donkere vacht en lichte manen is hij een prachtige verschijning (schwarzwälder fuchs). Hij is zeer slim en hij maakt gebruik van die intelligentie. Onder het zadel is hij super braaf. Tijdens coachingsessies is hij zeer gevoelig en pakt hij heel snel de energie van anderen over. Hij houdt ook zijn verzorgers scherp door zijn duidelijke feedback.

Salvador

Salvador

Salvador is de nieuwste in de kudde. Hij is in de zomer van 2020 erbij gekomen als het paard van medewerker Tess. Hij heeft het afgelopen jaar een revalidatietraject doorlopen omdat hij last had van zijn schouder. Hij wordt nu alleen door zijn eigenaresse gereden. Wel vindt hij het heerlijk om aandacht te krijgen. Hij is een echt clowntje. En ondanks zijn leeftijd (21 jaar), is hij heel speels.

Isie Lief

Isie Lief

Dit is onze lieve en eigenwijze pony Isie Lief!

Ze is de kleinste van het stel maar zeker niet het onderdeurtje. Ze is slim, snel, maar ook ongelooflijk lief! Ze weet bij het coachen heel goed aan te wijzen waar je pijnpunten liggen en is daarbij niet terughoudend.

Voor jongen kinderen is ze een lieve rijpony. daarnaast vindt ze het heerlijk om geborsteld en geknuffeld te worden

Midola

Midola

Midola is het grootste paard. Ze is al wat ouder, maar dat merk je niet. Onder het zadel loopt ze lekker door. Tijdens de coachingssessies is ze erg gevoelig en kan ze je prachtige dingen laten zien. Ze is heel lief tijdens bosritten. Ook vindt ze het heerlijk om geborsteld te worden. Midola is ooit aangeschaft om haar heerlijke gangen in het zadel en haar galop is dan ook zeer geliefd.

Bella

Bella

Deze knapperd is het ‘jonkie’ in de kudde. Met acht jaar oud brengt ze een leuke nieuwe energie in het geheel. Ze is zeer zachtaardig en gevoelig en de kleinste dingen merkt ze op. Daarom is ze zeer geschikt voor coaching. Het is een paard die je eerst voor je moet winnen, maar als ze je vertrouwd, doet ze alles voor je. Voor degene die al kunnen paardrijden en een lekker voorwaarts paardje. Ze zal nooit een stap verkeerd zetten en ze is zeer gericht op de mensen om haar heen.

Oscar

Oscar

Onze vrolijke hond is erg vriendelijk naar alles en iedereen. Oscar is echt een ongelofelijke lieve hond en hij vind het heerlijk om te knuffelen. Daarnaast is zijn grootste hobby om mee te rennen met de paarden als we naar het bos gaan. Hij is heel goed in het aanvoelen van de energie van mensen. Hij is bij ons sinds 19 november 2017. Hij is een kruising Groenendaeler x Berner Sennen x Kaukasische Herder x Bouvier.

Yoda

Yoda

Onze vrolijke viervoeter Yoda is ook regelmatig van de partij. Hij heeft bakken energie om lekker te spelen met de kinderen. Maar hij weet ook wanneer het nodig is om troostend tegen je aan te kruipen. Yoda is een mix van een pointer/labrador/dalmatiër. Hij is geboren in september 2019 en is dus nog jong. Hij moet nog het één en ander leren en daar helpen de kinderen van Het Paradepaardje goed bij!

Snorrie

Snorrie

Dit is onze lieve hulpkat Snorrie. Hij is als jonge kat aan komen lopen en heeft besloten dat hij het bij ons erg naar zijn zin heeft. Hij komt en gaat wanneer hij wil. Wanneer hij merkt dat iemand zijn gezelschap zeer op prijs stelt, blijft hij in de buurt. Hij is dol op knuffelen (en eten). Soms doet hij spontaan mee met een coachsessie en kan hij een belangrijk aspect aangeven.