De dieren

Onze paarden en honden

Bij het Paradepaardje werken we met zes paarden, twee honden en twee katten. We kennen de paarden goed en blijven ze met een team professionals trainen. Het welzijn van de paarden is zeer van belang en er wordt veel waarde aan gehecht om de paarden gezond en tevreden te houden. Er wordt daarom gekeken naar een de fysieke en psychische gezondheid van de dieren op een natuurlijke wijze. Het voer, de beweging, de aandacht en de behandelingen worden afgesteld op de dieren. Er wordt met de paarden gewerkt vanuit de Natural Horsemanship (Parelli).

Frutske

Frutske

Frutske is ons zeer brave Fjordenpaard. Ideaal voor de therapie onder het zadel. Hij is verkeersmak en kijkt niet snel ergens van op of om. Hij heeft al jaren ervaring met het begeleiden van kinderen en hij blijft er plezier in hebben. Zelfs met de jongste kinderen loopt hij braaf aan een halstertouwtje mee de wei uit. Ook voor coaching is hij goed in te zetten. Zijn signalen zijn iets subtieler maar dat is omdat hij een vrij introvert paardje is.

Rocco

Rocco

Rocco is een stoer paard die niet over zich heen laat lopen. Door zijn donkere vacht en lichte manen is hij een prachtige verschijning (schwarzwälder fuchs). Hij is zeer slim en hij maakt gebruik van die intelligentie. Onder het zadel is hij super braaf. Tijdens coachingsessies is hij zeer gevoelig en pakt hij heel snel de energie van anderen over. Hij houdt ook zijn verzorgers scherp door zijn duidelijke feedback.

Salvador

Salvador

Salvador is de nieuwste in de kudde. Hij is in de zomer van 2020 erbij gekomen als het paard van medewerker Tess. Hij heeft het afgelopen jaar een revalidatietraject doorlopen omdat hij last had van zijn schouder. Hij wordt nu alleen door zijn eigenaresse gereden. Wel vindt hij het heerlijk om aandacht te krijgen. Hij is een echt clowntje. En ondanks zijn leeftijd (21 jaar), is hij heel speels.

Isie Lief

Isie Lief

Dit is onze lieve en eigenwijze pony Isie Lief!

Ze is de kleinste van het stel maar zeker niet het onderdeurtje. Ze is slim, snel, maar ook ongelooflijk lief! Ze weet bij het coachen heel goed aan te wijzen waar je pijnpunten liggen en is daarbij niet terughoudend.

Voor jongen kinderen is ze een lieve rijpony. daarnaast vindt ze het heerlijk om geborsteld en geknuffeld te worden

Baba

Baba

Baba is de jongste van de groep (geboren in 2013). Ze vindt het heerlijk om geknuffeld te worden en aandacht te krijgen. Omdat ze lekker vlot loopt, is ze leuk te rijden door de ervaren ruiter. Ze is lekker breed gebouwd en zit heerlijk. Haar naam is heel toepasselijk omdat haar grootste hobby is om zo vies mogelijk te zijn (bah bah).

Fresco

Fresco

Deze knapperd is de leider van de kudde paarden. Hij is sociaal naar mens en dier en vindt iedereen gezellig. Hij vind het prima om met een kleiner kindje op zijn rust een rustig rondje te lopen maar houdt ook van de uitdaging van een ervaren ruiter. Hij is heel veelzijdig en kan springen, dressuur rijden en lekker op buitenrit.

Oscar

Oscar

Onze vrolijke hond is erg vriendelijk naar alles en iedereen. Oscar is echt een ongelofelijke lieve hond en hij vind het heerlijk om te knuffelen. Daarnaast is zijn grootste hobby om mee te rennen met de paarden als we naar het bos gaan. Hij is heel goed in het aanvoelen van de energie van mensen. Hij is bij ons sinds 19 november 2017. Hij is een kruising Groenendaeler x Berner Sennen x Kaukasische Herder x Bouvier.

Yoda

Yoda

Onze vrolijke viervoeter Yoda is ook regelmatig van de partij. Hij heeft bakken energie om lekker te spelen met de kinderen. Maar hij weet ook wanneer het nodig is om troostend tegen je aan te kruipen. Yoda is een mix van een pointer/labrador/dalmatiër. Hij is geboren in september 2019 en is dus nog jong. Hij moet nog het één en ander leren en daar helpen de kinderen van Het Paradepaardje goed bij!

Maurice

Maurice

Ze heeft een beetje een gekke naam, want Maurice is een vrouwtje. Deze lieverd heeft een heel zacht karakter en is iets voorzichtiger in contact maken. Maar als je zelf rustig bent, komt ze lekker knuffelen. Ze ligt vaak lekker in een hoekje van de bank te slapen.

Wil jij ons leren kennen? Laat dan hiernaast je gegevens achter en wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met je op, hopelijk tot snel!

Voornaam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Achternaam
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Email
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Telefoon
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!
Bericht
Veld is verplicht!
Veld is verplicht!