Over ons

Wie wij zijn? Wij stellen ons team voor!

Eigenaar

Alexandra Hameetman

Motto: '" Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid"

"Iedereen is geniaal. Maar als je een vis oordeelt op zijn vermogen om een boom te beklimmen, zal deze zijn hele leven denken dat hij niet goed genoeg is”

Alexandra is eigenaar van Het Paradepaardje. Ze is afgestudeerd als sociaal hulpverlener (MWD) aan de Avans Hogeschool en als Paard- en Lifecoach aan de Academie voor Paard- en Lifecoaching. Tijdens haar studie heeft ze zich voornamelijk verdiept in jeugdhulpverlening en systemisch werk. Ook heeft ze een opleiding gedaan als EMDR therapeut. Dit is dus volledig gericht op traumaverwerking.

Zij heeft ervaring opgedaan bij Kairos A.A.I., waar ze kinderen met ontwikkelingsstoornissen therapie gaf met hulp van paarden. Zij rijdt al paard vanaf jonge leeftijd en ze weet hoeveel steun en plezier je kunt beleven van dieren. Ze werkt op een natuurlijke en respectvolle manier met de paarden (Parelli en Monty Roberts principe).

“Een kind kan door het contact met paarden uit zijn/haar schulp komen en een deurtje in zichzelf openen dat dicht was. Dit is wat ik heb ervaren en wat mij ontroerd. Om een kind te zien opbloeien en groeien is een feest. Het is prachtig om een ondersteunende rol hierin te mogen spelen.”

Onderaannemer

Diede Cornel

Diede werkt als onderaannemer bij het paradepaardje en is ondernemer onder de naam Vooruit met Diede.

“Diede werkt als onderaannemer bij het paradepaardje onder de naam Vooruit met Diede. Ze heeft Paardenhouderij op Prinsentuin Breda gestudeerd en Social work op de AD in Roosendaal gestudeerd. Daarnaast heeft ze de opleiding tot paardencoach afgerond. Tijdens haar Paardenhouderij studie was ze ook werkend bij Stichting handicap. Hier heeft ze ervaring opgedaan met het werken van paarden en mensen. In het jaar 2019/2020 heeft Diede stage gelopen bij Kairos en het Paradepaardje en heeft hier ook veel ervaring op gedaan. Ze is al haar hele leven met dieren bezig. Vanaf 2006 rijdt Diede al paard en vanaf 2013 heeft ze een eigen paard. ‘

’Paarden reageren direct op spanningen , veranderingen en emoties. Het paard spiegelt maar kan ook balans brengen als deze ontbreekt. Een sessie met paarden brengt concentratie en ontspanning. Een paard geeft je zelfinzicht en laat je al je zintuigen gebruiken.’’

Onderaannemer

Nicky Meijs

Nicky Meijs werkt op dezelfde locatie en is een lange tijd mentor en collega van Alexandra.

Nicky Meijs werkt op dezelfde locatie en is een lange tijd mentor en collega van Alexandra. In 2005 heeft ze haar eigen praktijk opgericht als begeleider en logopedist met paarden. Daarnaast is ze hippotherapeut, sensorisch informatieverwerkingstherapeut en paardrijdinstructrice. Om het beste uit de kinderen te halen gebruikt ze vele methoden (Kids Skills, Meichenbaum methode, sensorische informatieverwerkingtherapie, orthopedagogische hippotherapie en de Horse Boy Method).

"Mijn grootste uitdaging is het in-tunen op het kind, zodat ik het kind kan volgen en steunen. Het kind gaat zijn eigen unieke kwaliteiten kennen en inzetten. Mijn specialiteit is het bevorderen van de communicatie van niet of nauwelijks sprekende autistische kinderen. "

Ze stelt voorop om ouders ' hun eigen kind terug geven". Te vaak wordt het kind in de hulpverlening gezien als een bundel problemen en beperkingen. Wij willen u uw kind laten zien als een uniek scala aan mogelijkheden, vaardigheden en kansen. Een kind waar u trots op bent en van kunt genieten.

Meer over Nicky kan je vinden op de website.

Sociaal Pedagogische Hulpverlener

Merel Tielen

Merel Tielen is met regelmaat actief bij Het Paradepaardje.

Merel zit in haar laatste jaar van de opleiding Sociaal Werk niveau 4. Hierna gaat ze deeltijds doorstuderen aan de bachelor Sociaal werk. Merel haar passie ligt bij paarden en werken met kinderen en jeugd. Bij Het Paradepaardje heeft ze deze passie weten te combineren. Vanaf het begin van haar opleiding heeft ze stage gelopen bij Het Paradepaardje. Ze kent de manier van werken heel goed en door het team van Het Paradepaardje werd opgemerkt dat ze echt passie had voor haar vak. Ze is dus in dienst gekomen. Merel is gek op dieren en rijdt al vanaf jongs af aan paard. Hierdoor heeft ze al erg veel ervaring op gedaan en is ze ook weleens te vinden in de wedstrijdring. Door het veel aanwezig te zijn tussen de paarden weet Merel wat voor extra betekenis paarden met zich mee dragen.

Merel: “Ik wil aan ieder het gevoel geven wat paarden voor je kunnen betekenen. Dat gevoel is zo bijzonder en ik vind het geweldig dat ik kinderen dit ook kan laten ervaren!”

De locatie

De Menmoerhoeve

De paardentherapie, begeleiding en teamcoaching van Het Paradepaardje wordt aangeboden op een prachtige locatie in het buitengebied van Etten-Leur.

De paardentherapie, begeleiding en teamcoaching van Het Paradepaardje wordt aangeboden op een prachtige locatie in het buitengebied van Etten-Leur. De boerderij De Menmoerhoeve is gelegen in Etten-Leur aan de rand van natuurgebied "de Pannenhoef". De sfeer van De Menmoerhoeve is er nog steeds één van een ouderwetse boerderij, met koeien en kalfjes, schapen en lammetjes, kippen en kuikens en pauwen. Daarnaast biedt De Menmoerhoeve ook veel extra’s zoals een kinderboerderij, een biologische moestuin, een vlindertuin, een kikkerpoel, een gezellig terras, een grote schuur met een sfeervolle bar en houtkachel en de stallen en weilanden, waar de therapiepaarden paard kunnen zijn.

Meer informatie over de locatie is te vinden op de website.